Studenti – upute za email

Prilikom upisa na Metalurški fakultet dobili ste i ujedno i službenu e-mail adresu za komunikaciju s nastavnicima i službama za vrijeme studija. Fakultet koristi Office 365 skup usluga te između ostalog i  servis putem kojeg ćete primati i slati mailove. Kako biste  se prijavili u svoj e-mail pretinac potrebno je otvoriti URL: https://outlook.office.com/mail  u web pregledniku te kliknuti na “Prijavi se”.

Pod e-poštu unosite svoj AAI@EduHr identitet a  pod zaporku pripadajuću AAI@Edu lozinku.
 
    Za komunikaciju s nastavnicima, službama Fakulteta (referadom, računovodstvom i sl.) koristite isključivo svoju, dobivenu simet.hr email adresu. Izuzetak tom pravilu je da niste u mogućnosti pristupiti svojem email sandučiću zbog tehničkih poteškoća.
    Službenu email adresu u obliku korisnik@simet.hr  koristite isključivo za potrebe studiranja. Nemojte ju koristiti za registraciju korisničkih računa nekih drugih, eksternih servisa i socijalnih mreža jer krajem studija ulazite u potencijalne probleme koji često postaju nerješivi.

Dodatne napomene:
    Ukupna količina prostora za pohranu je 50 GB.     Sami ste odgovorni za izradu sigurnosne kopije svojih podataka koji se nalaze na Office 365 servisima. Drugim riječima, nismo Vam ih u mogućnosti vratiti u slučaju nenamjernog brisanja. U slučaju zlouporabe simet.hr maila (slanje spam/neželjene pošte) korisnički račun će Vam biti privremeno zaključan. U tom slučaju obratite nam se na email adresu helpdesk@simet.hr i obrazložite svoj zahtjev.  Po prekidu studija (završetak studija, ispis sa studija ili bilo koji drugi oblik gubitka Vaših studentskih prava) Vaši korisnički računi će  biti obrisani po dogovoru  sa sistem administratorom (zajedno sa svim Vašim podacima). Prije brisanja si možete arhivirati podatke ukoliko Vam trebaju. Za primanje i slanje mailove  preporučeno je  web sučelje ili  klijentska aplikacija kao što je Outlook. Druge klijentske aplikacije nisu testirane na svim platformama i nije moguće pokriti sve aplikacije na tržištu ažurnim uputama.

U priloženom dokumentu imate primjer instalacije Microsoft Outlook aplikacije za mobilne uređaje.